Tämä on mualimantarkkailijan blogi. Teen havaintoja mualimasta sillä järjellä, joka on annettu. Jos matkan varrella olen omaksunut tietämystä, hyvä niin, jos ymmärrystä, vielä parempi, jos luuloja vailla oikeaa tietoa, se on yleisinhimillistä.

Mualima on monimutkainen paikka ihmismielelle ja herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita turhautumisista ja pettymyksistä joskus myös varovaisiin ilon- ja onnentunteisiin. Eihän sitä nyt liian onnellinen uskalla olla, jos seuraava pettymys on taas jo odottamassa nurkan takana. Aina silti sopii toivoa, että mualima muuttuu asteittain paremmaksi paikaksi kaikille, joskin aikaa siihen menee, mutta ollaanhan sitä jo edistytty esimerkiksi keskiajasta. Ainakin luulisin niin.

Blogin kirjoittaminen on minulle uusi ja jännittävä kokemus. Huomaan heti alkukankeutta, mutta jospa sitä tämmöinen jo joitakin vuosikymmeniä mualimaa tarkkaillutkin vähitellen vetreytyisi. Aikataulullisia tai sisällöllisiä paineita en blogista aio ottaa, vaan kirjoitan tai en kirjoita, mitä sattuu, milloin sattuu ja aiheesta, joka tuntuu sillä hetkellä ajankohtaisuutensa takia tai jostain muusta syystä mielessä pyörivän.

Se vain meinaa nykymualimassa olla niin, että varovaisesti on sanansa asetettava, jottei kukaan loukkaannu eli pahoita mieltänsä. Tarkoituksella en ketään halua loukata, mutta jos niin siitäkin huolimatta käy, johtuu se siitä, että aihe voi olla joillekin tabu tai mielipiteenä ilmaistu asia ei kaikkia miellytä. Toisaalta voi ajatella, että onko asia kovin tärkeäkään silloin, jos se ei herätä tunteita tai ainakin laita ajattelemaan. Välillä pitää kuitenkin ottaa kevyemmin, että jaksaa paremmin.

Saapas nähdä, tuleeko tästä oikeasti blogi vai oliko kyseessä pelkkä hetkellinen innostus. Mualima on kuitenkin niin mielenkiintoinen paikka, että sen tarkkaileminen saa välillä ajan lentämään siivillä. Aina voi oppia ja jopa viisastua huomaamattaan, jos asennoituu siten, että mualimalla ja koko ihmiskunnalla eli meillä kaikilla on jokin tarkoitus huolimatta siitä, miten kaoottiselta ja kummalliselta mualimanmeno saattaa vaikuttaa.